lördag 3 januari 2009

Last day in Havana!

Kara vanner! Nu har vi kalasat in nyaret, firat revulotionen med 50-100 tusen kubaner pa strandpromenaden pa en festplats. Atit acklig mat, god mat, billig mat, dyra mat. Blivit lurade pa pengar, prutat coccotaxipriser till forbannelse och svurit over alla som vill ha vara pengar.

Nu ar det dock dags att lamna Havana for aventyrt, ut pa landsbygden med peso-natinoales i fickan och spanska kunskaperna pa topp ska det nog inte bli nagra problem. Troligen sa kommer vi att splitta pa oss nu, sa jag, alex, joel och erik tar en bil och gor en roadtrip och helena och david kor en liten lovetour med en bil eller med buss, beroende pa vad vi far tag pa idag. Ar knepigt det har med bilar i havana. Men som det ser ut nu har vi iallafall en bil. Sa lite aka av ska det allt bli.

Tanken ar att vi ska ner till Santiago de Cuba i sydostra spetsen pa Cuba, det ar 890km enkel vag, Guantanamo ligger pa 910 km. Sa vi har alltsa drygt 2000 km att kora, 4 killar i en Atos, det kommer att bli mysigt varre. Framfor allt med tanke pa maten har, den har en tendens att frambringa viss mag aktivitet.

Havana ar annars som jag sagt tidigare kanske en av varldens vackraste stader. Trots att den ar nedgangen under de 50 ar av Pappa C's styre sa finns det en skonhet dold under skavankerna. Myllret och sorlet i staden, det gamla amerikanska bilarna fran 40-50 talet som fortfarande rullar, manniskorna som alltid ler och halsar. Det ar en stad som bor upplevas, framfor allt utanfor det vanliga turiststraken. Faktum ar att vi efter 4 dagar i havana avskyr turister, trots att vi troligen ar minst lika mycket turister som alla andra har. Men det kan ha med var Gunilla tid att gora, turistresor ar nog inget for oss... Kanske darfor vi far 6 pers till Cuba, var av en kan spanska, en portugisiska, tva bestalla mat och ol och tva inte kan nagon spanska. Ska helt klart bli valdigt intressant att ge sig ut pa landsbyggden nu, 4 killar med knappt nagra spanskakunskaper. Men ska vi ga under sa ar det med flaggan i topp! Sa vanliga som Kubanerna ar sa kommer det nog inte att bli nagra som helst problem, trots sprak problem..

Nu ar tiden kommen,

Mina vanner vi hors!

P.S Ja mamma, vi ska ta det lugnt och forsiktigt. D.S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar