torsdag 15 januari 2009

Buenas Tardes Amigos!

Buenas Tardes Amigos!

Sitter nu i hotellobbyn pa ett hotell pa Cayo Coco en o utanfor norra kusten. Det vasentliga forst,

Jag mar bra,
Alla andra mar bra,
Magen haller nastan ihop, trots att vi lever pa kubansk peso mat (dvs, maten som kops i Cubanska pesos, kostar inget hyfsat gott men kanske inte jatte hygieniskt tillagad. Man koper den ur ett hal i vaggen, helst later man bli att titta pa alla flugor och hur ackligt det ar, betalar 5 pesos for en pizza, det ar ca. 2 kr.)

Maste saga att vi borjar komma ratt bra in i det kubanska livet nu, i borjan var det svart att leva for inga pengar alls. Men nu har vi klarat av dagar med mat for runt 70kr, med ol. Det har tatt sin tid, har kravt sina toa stunder men nu sa har efter 2.5v sa ar magen hardad och planboken kanske inte sa tunn som den kunnat vara.

Det vi snabbt markte var att allt ar forbannat dyrt pa Kuba for turister. Det gar inte att leva billigare an hemma om man inte hittar pesopizza och de kubanska restaurangerna.

Annars har livet varit toppen sedan santiago. Var i Baracoa, framfor allt var vagen melan Santiagon och Baracoa fantastisk. Var aven och bestag ett berg pa 570 m, var tvarjobbigt. Kan ha berott pa att vi alla 6 traffades i Baracoa och hade, vad man skulle kunna kalla ett redigt sjoslag kvallen innan. Testade den Kubanska traditionen med hel romflaska... Hur som helst var det vart modan, for nar vi val kom upp pa berget uppenbarade sig en fantastisk syn.. Sedan var var guide valdigt trevlig och kom med mycket nya tankar om det kubanska styret och politiken kring det. Framfor allt var han inte radd att saga sina asikter om det. Vandringen avslutades med ett bad i folden och massa mat och frukt hos en familj.

Sedan har det vart en massa bil aking genom oandliga sockerrorsodlingar, alex klipte en sten med bilen, sa det later lite konstigt om man kor under 40km/h. Var forovrigt den samsta vagen hittills. (for mamma och pappa, testa och ta bilen till langnasedet, tror den vagen ar battre). Men i ovrigt har var WW polo hallt ihop det 2400 km vi hittills kort, har en 600 kvar till Havanna.

Nej tiden rinner ivag. Det kommer kanske mer innan jag kommer hem, annars ar jag hemma mandag kvall och lagger upp lite bilder.

Fridens Liljor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar