måndag 19 januari 2009

Tengo frio!

Så ja, då var man åter hemma i det förbannat kalla Göteborg. Okynnes duschat en halvtimme och tiggt åt mig mat, snart kallar dock sängen. Var en tuff hemresa, eller snarare väntan på flyget i Havana, gick och fick lite för mycket CUCar kvar som vi var tvungna att spendera på flygplatsen. Kan hända att det blev en plisner eller fem där. Hem resan gick bra, förutom att äckliga Airfrance slarvade bort min väska i paris, skall väl förhoppningsvis komma imorgon, lagom till tvättiden.

Sista dagarna på Kuba spenderades i Santa Clara och Havana. Santa Clara är Che´s hemma hamn, det är där hans kvarlevor ligger begravda på plaza de revulosion. Det var väl huvudanledningen till att vi stannade till där en natt, för att gå och titta på che museet och maousuleumet. Annars hade inte byn så mycket att erbjuda, passade på att lösa rom inköpen där.

Det var även i Santa Clara som våra magars eldprov gick av stapeln. Testet på om vi kan leva på peso-mat, inköpet utav pesomjukglass i ett hål i väggen. Regel nummer ett när man reser utomlands sägs vara att skippa just glassen, framför allt mjukglassen, och kanske framför allt mjukglassen köpt i ett snuskigt litet hål i en vägg. Men till vår stora förtjusning höll våra magar, nästan, ihop. Inga katastrofer. Detta firades med ännu en glass i SC och en i Havana. Så nu är det vi trodde officiellt våra magar är "rock solid"! Nästa steg är halvrå salmonella kyckling. Får se vad Filippinerna har att erbjuda, kom an bara!

I lördags förmiddag rullade vi storartat in i Havana och förtöjde våra sletna och skitiga ryggsäckar. Bilen återlämnades med 3000km mer på mätaren, två buklicka fälgar, en knarrande framvagn och en playa på golvet. Inga konstigheter! Uthyraren tittade inte ens på bilen så det gick ju bra. Konst och cigarrer inhandlades även, under viss stress innan butikerna och marknaden tog helg. Konsten får vi hoppas kommer i morgon med bagaget, där i ligger även romen, så det är bara att hoppas på att allt är helt, antar att det inte bara är jag som är sugen på att få hem 4flaskor årgångsrom, om jag känner er rätt.

Lördagskvällen spenderades fört på La Floridita, dyraste drinken på resan, ingen förvånad men man ska ju gå dit och leka Hemingway. Sedan letade vi upp grillstället som Alex och Joel vart på för 5 årsedan, mycket riktigt låg det på ett torg lite avsides. Cansergrillat kött som var brualt gott i jämnförelse med peso-pizzan. Förövrigt ligger peso-pizza index i Havana på 7, tillskillnad från övriga Cuba (5). Dyyyrt!

Söndagen var det sovmorgon och långfrukost innan vi packade ihop sakerna. Jag och Joel drog till fyren/borgen på andra sidan hamninloppet och gjorde ett litet äventyr. Sedan åkte vi till Plaza San Fransico och tog en sista bucc på stället där jag drack min första en gång för längesedan. Så lite nostalgiska har vi trots allt vart på vår resa. Havana var lika vackert nu de sista dagarna som det första.. Kommer nog lite mer Havana när jag fått in mina 9Gb bilder i datorn. Men först sömn!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar