onsdag 2 mars 2011

Öppet brev till berget.


Tack berget för att du låter oss åka på dig. Tack för att du ger oss våra bästa skiddagar. Tack för att du bjuder på fantastisk utsikt. Tack för dina branta vita sluttningar. Tack berget för att du finns. Tack.

Berget skrämde oss i måndags. Berget visade oss att det är vem som bestämmer. Att det obönhörligen hon som dikterar villkoren. Aj vad du visade det berget. Du gav oss våra fem längsta minuter. Du skrämde skiten ur oss. Du gömde och begravde en av oss under en av dina fina vita sidor. Du lät oss andra titta på.

Förlåt berget för att vi irriterade dig. Förlåt för att vi skadade din fina vita yta. Förlåt för att vi retade upp dig. Förlåt berget för att vi inte lyssnade på dig. Förlåt.

Berget jag är dig evigt tacksamma för att du gav tillbaka min vän. Att du bara skrämdes och visade din styrka. Att du gav tillbaka Totte hel. Utan minsta skråma. D har nu min fulla respekt. Jag hoppas du tänker låta oss åka på dina vita sluttningar i fortsättningen. Nu vet vi din kraft. Vi vet vad du är kapabel till och att du menar allvar.

Tack och förlåt! Vi är dig evigt tacksamma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar